Warmte-uit-melk: warmteterugwinning van Duits fabrikaat
Warmteterugwinning uit melk: Groene energie uit de witte motor. De meeste logische stap is uw melkwarmte om te zetten in reinigingswarmte
Ontvang binnen 2 werkdagen een vrijblijvende offerte per e-mail door het onderstaande formulier in te vullen. Liever telefonisch contact? Bel ons direct op 0031 (0)6 51 888 113
Aanbiedingsprijs aanvragen
Voordelen gasloosstoken.nl
- Duurzaam verwarmen
- Snelle levertijden
- Deskundig advies
- + 30 dealers door heel Nederland
Warmteterugwinning uit melk: Groene energie uit de witte motor
Een oude slogan. In een nieuw jasje. Het melkveebedrijf is een warmtebron en -gebruiker. Warmteterugwinning brengt deze twee elementen in evenwicht: de koelwarmte van de melk wordt aangewend om de boilers op te warmen. Of het huis. Daarmee worden vervolgens de melkmachine en koeltank volledig gereinigd. En de cirkel is rond.
De warmte die beschikbaar komt om 1,5 liter melk te koelen van 35° C tot 4° C is toereikend om 1 liter water op te warmen van 15° naar 50° C. De rekensom voor uw bedrijf is nu zo te maken. Zet de warmte van uw melk om in groene energie!
at kan heel eenvoudig en efficiënt met de warmteterugwinningstechniek. Deze techniek is gerenommeerd en af te stemmen op wat uw bedrijf nodig heeft: een boiler op maat met ingebouwde warmtewisselaar, waarin de warme melkstroom indirect langs de koude waterstroom wordt geleid. De warmtewisselaar is namelijk dubbelwandig. De ruimte tussen de wanden is gevuld met een warmtedragende vloeistof. Er kan een overdrukventiel op deze ruimte worden aangesloten, om als afvoer te dienen. Het water noch de melk kunnen zo onmogelijk vervuilen.
Het aldus opgewarmde water wordt opgeslagen in een uitstekend geïsoleerde drukboiler. Deze kan eventueel uitgerust worden met extra warmte-elementen om de watertemperatuur op te stuwen naar 80 of 90 °C. Het drukvat bestaat uit roestwerend plaatstaal, waar omheen 60 mm isolatiemateriaal is aangebracht. Over een periode van 10 uur gaat er minder dan 2°C langs verloren.
De boilers hebben diverse standaardformaten: 200, 300, 450, 750 en 1000 liter. In toenemende mate komen er ook van 1500 en 2000 liter op de markt, naargelang melkbedrijven groter worden.
Het isolatiemateriaal bestaat uit een flexibele Polystyrol of harde PU mantel.
De warmtewisselaars kunnen afhankelijk van het type 3000, 6000, 12.000 danwel 18.000 Watt produceren.
Warmteterugwinningstechniek valt onder de MIA en VAMIL regeling. Deze biedt investeerders in energiebesparing direct fiscaal voordeel.
Gasloosstoken rekent u graag voor hoeveel de investering in warmteterugwinning uw bedrijf werkelijk oplevert. Het heeft veel expertise in het maken van een energiescan. Daarbij vertelt het u graag aan welke criteria u moet voldoen om volop van de MIA en Vamil regeling te profiteren.
Merk | DK-koeltechniek |
---|