CV Pelletkachels
Home » Pelletkachels » CV Pelletkachels
Filter

[br_filters_group group_id=8648]

CV aansluiting

Externe luchttoevoer

Diameter

Filter

[br_filters_group group_id=8648]

Steeds meer Nederlandse huishoudens worden verwarmd door een cv pelletkachel. Het is een populaire methode om het gasverbruik te verminderen. Een cv pelletkachel kan namelijk de functie van uw traditionele cv-ketel overnemen. Zo wordt niet alleen uw woning op ecologisch verantwoorde wijze verwarmd, maar voorziet u uzelf tevens van pelletgestookt warm tapwater. Een ruim aanbod cv pelletkachels vindt u op Gasloosstoken.nl.

Wat is een cv pelletkachel?


De cv pelletkachel is een pelletkachel die dient als vervanging van of aanvulling op uw bestaande cv-systeem. De elektrisch bedienbare kachel verwarmt door het verbranden van geperste staafjes afvalhout, pellets genoemd. Dit maakt het gebruik van gas overbodig, waardoor de cv pelletkachel beschouwd mag worden als een zeer milieuvriendelijke wijze van verwarmen. Het bespaart u bovendien jaarlijks al gauw enkele honderden euro’s op uw energiekosten.

Hoe werkt een cv pelletkachel?


Een cv pelletkachel kunt u, net als de traditionele cv-ketel, automatisch programmeren en is vaak met een afstandsbediening te bedienen. De pellets voegt u toe in een reservoir, waarna ze automatisch verplaatst worden naar de korf. De ontsteking geschiedt vervolgens elektrisch. Wanneer er meer pellets nodig zijn om de door u ingestelde warmte te bereiken, voegt het systeem deze vanzelf toe.

Hoe wordt een cv pelletkachel aangesloten?


Om een pelletkachel aan te sluiten op je cv-systeem, hoeft deze niet per se in de buurt te staan van je huidige cv-ketel. De pelletkachel plaats je ‘gewoon’ als sfeerverwarming in je woonkamer. Je kunt hem namelijk aansluiten op een afvoerbuis van een radiator.

Wat verbruikt een cv pelletkachel?


De houtpellets die een pelletkachel verbrandt zijn een vorm van biomassa en daarmee erg duurzaam. Veelal wordt voor de vervaardiging ervan gebruikgemaakt van afvalhout. Dit is hout dat normaliter verloren zou zijn gegaan, maar nu dus hergebruikt kan worden. Er bestaan zowel donkere als lichte pellets. Donkere pellets - veelal van eikenhout - zorgen voor meer warmte, terwijl lichte pellets sneller branden.

Wat kost een cv pelletkachel?


De prijzen voor cv pelletkachels variëren aanzienlijk. Zo is er verschil in aanschafwaarde, maar bepaalt ook de grootte en de isolatie van een woning in hoeverre de cv pelletkachel kan fungeren als vervanging van de cv-ketel. Echter, vanwege de milieuvriendelijke werking subsidieert de overheid pelletkachels (ten minste) tot 2021. Hiervoor is een uitgebreide apparatenlijst beschikbaar. Staat de cv pelletkachel van uw voorkeur er niet tussen? Vraag dan gerust naar de subsidiemogelijkheden, wij zoeken dit graag voor u uit.

Cv pelletkachel kopen?


Wilt u uw woning voortaan ook energiezuinig verwarmen? Werp dan een blik op ons uitgebreide aanbod of laat u door onze experts adviseren. U kunt bij onze dealers terecht voor advies op maat of contact met ons opnemen via 0031 (0)6 51 888 113 of info@gasloosstoken.nl. Wij helpen u graag aan de cv pelletkachel die het best bij uw woning past!

Bekijk op de website ook eens onze biomassaketelshoutkachelscv houtkachelspelletkachelsCV pelletkachelsCV houtkachels en overige accessoires van onder andere Laminox en
Hi Flame AME.