melk koel: huis warm dankzij unieke condensator

Uw huis verwarmen door melkwarmte? Een heel logische stap, maar hij moet wel gezet worden. Wat kost het en hoe snel is de investering terug te verdienen.

Ontvang binnen 2 werkdagen een vrijblijvende offerte per e-mail door het onderstaande formulier in te vullen. Liever telefonisch contact? Bel ons direct op 0031 (0)6 51 888 113

Aanbiedingsprijs aanvragen

Voordelen gasloosstoken.nl

  • Duurzaam verwarmen
  • Snelle levertijden
  • Deskundig advies
  • + 30 dealers door heel Nederland

Nieuw en betaalbaar: “uw melk gekoeld en uw huis warm”

Uw huis verwarmen door melkwarmte? Een heel logische stap, maar hij moet wel gezet worden. Wat kost het en hoe snel is de investering terug te verdienen.

Voorkoeling van melk: winst en verlies

Op veel melkveebedrijven worden de koelkosten teruggebracht door melk voor te koelen. Dat kan met een buizenkoeler, maar er zijn ook platenkoelers. Een goedkoop systeem, maar de warmte gaat verloren, want je kunt er nergens anders mee heen dan opslaan in een tank om als drinkwater te laten afvloeien. Belangrijk voordeel is dat de melk in de koeltank met een temperatuur van 20 tot 25 graden arriveert en dus hoeft er minder gekoeld te worden om de 4°Celsius te bereiken. Zomers een perfecte oplossing, daar er nog voldoende overschiet om via het systeem van warmteterugwinning de reinigingsboiler voor te verwarmen.

Warmterugwinning: 50% minder opwarmingskosten reinigingswater

Warmteterugwinning is het beproefde en op veel veebedrijven succesvol toegepaste systeem van energiebesparing. De koelkosten  nemen weliswaar niet af, maar de verwarmingskosten voor tapwater wel degelijk. Met warmteterugwinning kun je reinigingswater maken van 40-45°Celsius. Voldoende voor de reiniging van melkmachine, uiers en koeltank. Een halvering van de opwarmingskosten is zo te bereiken.

Tweederde van de warmte gaat verloren

Op bedrijven met enige omvang blijft er dan nog een hele partij warmte over die via de koelgroep aan de buitenlucht wordt vrijgegeven. Produceert je bedrijf bijvoorbeeld 4000 liter melk per dag dan kun je berekenen dat het grootste deel van de warmte verloren gaat. Globaal wordt een derde via warmterugwinning aangewend. Dus als reinigingswater voor stal, uiers en koeltank. Tweederde gaat verloren, verdampt, mits er geen voorkoeling plaatsvindt. Maar dan nog…

uw melk gekoeld en uw huis warm

Dat is natuurlijk gekkenwerk. Daarom hebben we een systeem ontwikkeld om ook deze warmte nuttig aan te wenden: “uw melk gekoeld uw huis warm”. Met een speciale condensator.

Juist aanwenden

De warmte ontstaan door koeling kan op meerdere manier aangewend worden.

1)      Het meest eenvoudig is rechtstreeks via een systeem van buffering in uw woning of andere toepassing, door het cv-systeem van uw te pompen. Heeft uw huis vloerverwarming dan kan dat vrijwel zonder door te verwarmen.

2)      De warmte kan ook tijdelijk gebufferd worden. Dan wordt het opgeslagen in buffer tanken  in de machinekamer en aangewend als de woning een warmtevraag heeft.

In beide gevallen dient de bestaande huisverwarming als uitgangspunt. Heeft u radiatoren (hoge temperatuurverwarming) of vloerverwarming (lage temperatuurverwarming)? Voor beide situaties is er een perfecte oplossing te combineren met de tapwatervoorziening in huis. Een tweede warmtebron komt dan om de hoek kijken.

Tweede warmtebron

  •           Uw bestaande (gas) cv-ketel
  •           Een pelletbiomassaketel of pellet cv-ketel
  •           Zonneboilers
  •           Stroom van uw stroompanelen

Voor een meest voordelige, degelijke en logische benadering is een bezoek aan uw bedrijf noodzakelijk. Het bijzondere is dat “uw melk gekoeld en uw huis verwarmd” in de kern eenvoudig en betaalbaar is. Geen black-box maar een transparante oplossing, dat u heel snel kunt terug verdienen.

Meer weten? Nodig me uit en ik kom langs. Tel. 0651888113 (Ab Oudman) of info@gasloosstoken.nl

Merk

DK-koeltechniek