buisvoorkoeler

Ontvang binnen 2 werkdagen een vrijblijvende offerte per e-mail door het onderstaande formulier in te vullen. Liever telefonisch contact? Bel ons direct op 0031 (0)6 51 888 113

Aanbiedingsprijs aanvragen

Voordelen gasloosstoken.nl

  • Duurzaam verwarmen
  • Snelle levertijden
  • Deskundig advies
  • + 30 dealers door heel Nederland

Buisvoorkoeler goedgekeurd:Ook bronwater als koelmiddel toegestaan

De Oudman buisvoorkoeler is officieel goedgekeurd voor toepassing van bronwater, kwaliteit drinkwater melkvee, als voorkoelmiddel naast  en in plaats van duurder leidingwater. De Technische Commissie Melkwinning van de Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO)te Zoetermeer  -die dit predikaat toekent- onderschrijft daarmee het ASG-onderzoek waaruit blijkt dat ‘de buisvoorkoeler voldoet aan de eisen die daaraan in de kwaliteitssystemen van de Nederlandse zuivelondernemingen worden gesteld. In de praktijk komt dat er op neer dat controleurs van gecertificeerde instellingen (CI’s) bij hun audits van de melkveebedrijven op dit punt de melkwinningsinstallatie zullen goedkeuren’.

 Om deze toepassingsruimte te krijgen, verplichten de zuivelorganisaties tot een onafhankelijk kwaliteitsonderzoek. Deze werd uitgevoerd door de Animal Science Groep (ASG) te Lelystad. Uit het onderzoeksrapport blijkt dat de buisvoorkoeler ‘geen risico voor de melkkwaliteit of voedselveiligheid veroorzaakt’. Praktisch gezegd: er zal geen vermenging plaats kunnen vinden van de melk en het water dat hierbij de voorkoeling verzorgt. Nu kan ook bronwater, kwaliteit drinkwater melkvee, als koelmiddel worden aangewend: voordelig en vaak royaal als drinkwater voor handen op het melkveebedrijf. Het aldus voorverwarmde water wordt vervolgens vaak aangewend als drinkwater voor in de ligboxenstal of melkstal.

 Veehouders die hun melk voorkoelen met deze buisvoorkoeler besparen zo’n 40-50% op de koelkosten van hun melk. Diverse efficiëntietest hebben aangetoond dat de melk tot circa 6 °Celsius boven de watertemperatuur voorgekoeld wordt.  Per jaar worden zo al gauw € 750 tot € 1000 bespaart bij een quotum van gemiddeld 500.000 liter melk. De investering is zodoende royaal binnen 2 jaar terugverdiend. De koeler van hoogwaardig rvs vraagt geen onderhoud en de levensduur is vrijwel onbeperkt.

Wat opvalt bij deze buisvoorkoeler is de eenvoud om te monteren dankzij de voorgemonteerde muurplaat. De buisvoorkoeler is geschikt voor AMS-systemen, maar ook voor conventionele melkstallen. In situaties van een zeer grote melkaanvoer in een korte tijd, is het koelrendement te verbeteren door twee voorkoelers parallel te plaatsen. De reiniging verloopt probleemloos. Het lage kiemgetal –onderdeel van het ASG-onderzoek- bij de diverse gebruikers is het bewijs.

Kortom: Van de Oudman buisvoorkoeler is de levensduur lang, het onderhoud nihil en de energiebesparing groot. Een investering die direct geld oplevert.

 

Merk

Modernline