Laminox biomassaketels

17 feb, 2022 | Blog

Laminox biomassaketels

De Laminox biomassaketel is hét duurzame alternatief voor verwarmen middels gas! Deze ketels maken bij het stoken namelijk gebruik van houtpellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van hout dat normaliter als afvalhout verloren zou zijn gegaan. Door uw huidige cv-ketel te vervangen door een Laminox biomassaketel helpt u mee de wereld groener te maken. Daarnaast bespaart u aanzienlijk op uw energiekosten. In vergelijking met stoken op gas bent u al gauw dertig tot veertig procent goedkoper uit met een Laminox biomassaketel!

Laminox Biomassaketel

Altijd warm water

Met een Laminox biomassaketel bent u altijd verzekerd van warm water. Dus ook in de zomer, wanneer de ketel in principe niet op volle toeren hoeft te draaien. Dankzij het ingebouwde buffervat, waarover de meeste Laminox biomassaketels beschikken, voorzien de termoboilers u ook bij hoge temperaturen van warm (tap)water.

Subsidie op Laminox biomassaketels

Om burgers aan te sporen bij te dragen aan het behalen van de klimaatdoelstellingen, verstrekt de overheid u een subsidie wanneer u besluit tot aanschaf van een biomassaketel. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een lijst opgesteld van biomassaketels die hiervoor in aanmerking komen. In deze lijst zijn liefst tien Laminox biomassaketels opgenomen, waarbij u in de meeste gevallen kunt rekenen op een flinke subsidie. Bekijkt u voordat u tot aanschaf overgaat de meest actuele apparatenlijst op de website van de RVO.

Overzichtelijk kostenplaatje

Naast dat u een flinke vergoeding krijgt voor het overgaan op biomassawarmte en u bespaart op uw energierekening, is er nog een financieel voordeel. Doordat u niet langer afhankelijk bent van fossiele brandstoffen voor het verwarmen van uw huis, kunt u beter inschatten welk bedrag u uiteindelijk kwijt bent. De prijzen voor brandstoffen als aardgas en aardolie kunnen namelijk nogal schommelen, terwijl de prijs voor houtpellets tamelijk stabiel is. Afvalhout zal er immers altijd zijn en vertegenwoordigt, wanneer het niet hergebruikt zou worden, nauwelijks waarde. De keuze voor een Laminox biomassaketel geeft u dus meer inzicht in uw stookkosten.

Gebruik het as voor uw tuin

Een ander voordeel van Laminox biomassaketels, waar u wellicht nog niet bij heeft stilgestaan, is dat ze zelfs bevorderlijk kunnen zijn voor uw tuin. De verbrande pellets resulteren namelijk in (een kleine hoeveelheid) as, dat wordt opgeslagen in een aslade. Deze dient u enkele keren per jaar te legen. Het mooie is dat dit as een hoog stikstofpercentage bevat, hetgeen goed is voor uw planten. Door het as als mest te gebruiken, krijgen de pellets van afvalhout dus zelfs een tweede keer een nieuw leven!

Ook een Laminox biomassaketel kopen?

Voor een uitgebreid assortiment van Laminox biomassaketels kunt u terecht bij Gasloosstoken.nl. Via ons dealeroverzicht ziet u per provincie met wie wij samenwerken. Vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken op 06 51 888 113 of u kunt een email sturen info@gasloosstoken.nl. Bij Gasloosstoken.nl helpen wij u graag met al uw vragen over Laminox biomassaketels!